Τρίτη 10 Αυγούστου 2010

Ένα Ορθόδοξο Μοναστήρι στήν καρδιά της Αθήνας.


Ησυχαστήριο « Παναγία των Βρυούλων »

Ένα Ορθόδοξο Μοναστήρι στήν καρδιά της Αθήνας. Στην γειτονιά σου. Πατήσια-Πλ. Αμερικής.

Στα Πατήσια, την άλλοτε εξοχική περιοχή που αγάπησαν ιδιαίτερα οι παλιοί Αθηναίοι και έρχονταν για να κάνουν την ανοιξιάτικη βόλτα τους και την πρωτομαγιάτικη εκδρομή τους, στα Πατήσια με τους ολάνθιστους κήπους τους και τις ανθισμένες γαζίες, τα περιβόλια και τα τρεχούμενα νερά τους, στα Πατήσια που τα παλιά χρόνια φιλοξένησαν το Μοναστήρι-Μετόχι μέσα στο οποίο μαρτύρησε η Αγία Φιλοθέη η Αθηναία, σπουδαίο μνημείο μέχρι σήμερα, σ’ αυτά τά Πατήσια, τα σημερινά, με την πολύ γνωστή σε όλους μας οδό Φυλής και τα « σπίτια » της, τα παγκάκια που φιλοξενούν καθημερινά νέα παιδιά που αργοσβήνουν από τα ναρκωτικά, τους φοβισμένους στο βλέμμα και αμήχανους στην συμπεριφορά μετανάστες τους φερμένους από όλη την γη, στα σημερινά Πατήσια τα υποβαθμισμένα από το νέφος και την εγκατάλειψη, σ αυτά τα αφιλόξενα Πατήσια, σήμερα, μερικές νέες Μοναχές με τον Ιερέα τους, ξεκίνησαν να δημιουργήσουν ένα Μοναστήρι, πού η υπαρξή του είναι πλέον πραγματικότητα.

Πήραν την ευλογία του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Σεραφείμ, έχουν την συμπαράσταση του Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου και προχωρούν με την ευχή του πνευματικού τους π. Γαβριήλ Τσάφου, που είναι εφημέριος για 30 σχεδόν χρόνια στον τόπο που μαρτύρησε η Αγία Φιλοθέη, στο Εκκλησάκι του Αγίου Ανδρέα, οδός Λευκωσίας 40, Πλ. Αμερικής.

Το μοναστήρι είναι αφιερωμένο στην Παναγία μας και βρίσκεται στην οδό Ιβήρων 6-8 που είναι κάθετος της οδού Λευκωσίας και της οδού Φυλής, κοντά στην Πλ. Αμερικής. Είναι ανοιχτό κάθε ημέρα πρωί 8.30-11.00 και απόγευμα 5.30-7.00, εκτός Τρίτης και Τετάρτης. Εχει τηλέφωνο για επικοινωνία : 8660045. Μπορείς να τηλεφωνείς Δευτέρα, Τρίτη και Πέμπτη 8-10 το βράδυ. Αδελφέ μας, ο σημερινός άνθρωπος ακόμη περισσότερο και από ένα πιάτο φαγητό, έχει ανάγκη από ένα φίλο και αδελφό πού θα μοιραστεί το πρόβλημά του, την αγωνία του, την μοναξιά του. Έχει ανάγκη από την ανιδιοτελή σχέση με κάποιον και την υγιή και αληθινή κοινωνία με τον Χριστό. Σ αυτό το έργο θέλουμε να βοηθήσουμε. Να διακονήσουμε τον σημερινό κουρασμένο άνθρωπο, τον νέο και την νέα, τον φοιτητή και τον εργαζόμενο και τον συνταξιούχο, με την προσευχή και τις καθημερινές ακολουθίες στο Μοναστήρι μας. Ζητούμε από εσένα να προσεύχεσαι να μας αξιώσει ο Καλός Θεός με τις πρεσβείες της Παναγίας μας, να ανταποκριθούμε. Αυτό πού ξεκινήσαμε, με την Χάρη του Θεού να προχωρήσει. Ο Θεός μαζί σου.

Διεύθυνση : Ησυχαστήριο « Παναγία των Βρυούλων » Ιβήρων 6-8. Πλ. Αμερικής, 11253 Αθήνα. e-mail chrystal@central.ntua.gr

1 σχόλιο:

  1. Παραμύθιον πέλεις προσφύγων Πάναγνε, των μεταχθέντων βιαίως, από Βούρλων παλαιών, εις Αθήνας Θεοτόκε Παναμώμητε, Οδηγήτριαν ασφαλή εχόντων Κόρη σην σεπτήν, εικόνα ην μετά πόθου, κατασπαζόμεθα πάντες, σην προστασίαν εξαιτούμενοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή